Tuesday, May 5, 2009

Star Trek 2009

Azi am fost in plaza mall la prima vizionare a filmului star trek 2009 aka Star Trek XI.
Impresia lasata de film este una pe care nu o pot asterne pe nici un blog sau pe foaie.
Filmul este foarte reusit. Nu vorbesc de
sinopsis-ul filmului care este unul super fain, vorbesc de efectele speciale care sunt super bine plasate si un acting foarte bun.

!!!!Atentie Spoiler!!!!

Filmul ne duce in trecut. Un trecut in care James T. Kirk este student la academie si triseaza la test. Un trecut unde Uhura este iubita lui Spock iar el este crescut in regimul Vulcan unde sentimentele sunt reprimate si inlocuite cu logica. Doctorul Bones este acelasi personaj incurabil cu frica lui celebra de spatiu. Scotty este un tehnician intr-un avanpost ce apartine federatie.

Povestea este foarte bine legata cap coada, de la aparitia lui
Christopher Pike care preda comanda U.S.S. Entreprise lui Spock, care pierde comanda in fata lui Kirk. Pe durata celor doua ore si jumatate descoperim povestea tinerilor cadeti care ajung pe U.S.S. Enterprise dar si teoria gaurilor negre. In viitor galaxia este amenintata de o stea care se transforma intr-o supernova care amentita existenta sistemului solar. Spock creaza o substanta pe nume materia rosie care poate crea gauri negre. Planul este ca Spock sa arunce o cantitate din susbtanta rosie in supernova pentru a salva sistemul solar. Se pare ca Spock ajunge prea tarziu iar planeta romulanilor este distrusa. Pintr-un accindet Spock si o nava romulana(singura ramasa) calatoresc in timp si ajung in trecut. Capitanul navei romulane, Nero, vrea sa-i distruga planeta lui Spock in acest trecut pentru a se razbuna, dar are planuri si pentru pamant.
De aici incepe o poveste unde orgoliile se ciocnesc si incepe o bataie,intre Kirk si Spock, pentru cine este mai bun. Pe parcursul filmului ei inteleg ca singura sansa este cooperarea. Scena de final ii pune pe acestia umar la umar pentru salvarea intregii galaxii.

Filmul este super bine facut cu efecte speciale bine plasate si o coloana sonora pe masura.
Recomand vizionarea acestui film cu toata bucuria cu care l-am vazut eu.

Doresc sa-i multumesc lui Emanuel Lazarescu pentru invitatie.

PS: un singur lucru nu mi-a placut: efectul undei transportorului, este schimbata. :)

2 Comentarii:

Anonymous said...

pe torrent a aparut?

Unknown said...

Sal, a aparut dar este CAM. oricum vineri este lansarea oficiala la cinematografe ;) Mergi si vezi filmul.

Post a Comment