Monday, May 18, 2009

P.R.-ul in Romania egal ZERO

Azi am fost la Olimpiadele Comunicarii. Nimic iesit din comun. Programul a inceput cu campaniile de promovare pe partea politica. Deci a fost jale. Am ascultat zece prezentari a cate 15 minute, din care doar una a fost altfel! restul: identice. Prezentarea iesita din comun a fost a lui Bogdan Ciuca. A fost sub forma unui filmulet, amator gen, dar amuzant si captiv, ceva creativitate dar a prins. A mai fost interesanta faza cu logo-ul lui Valeriu Zgonea.
Concluzie: politica a fost sub orice critica.

Apoi a venit bucatica cu Proba de Relatii Publice. Brief-ul Kaspersky a fost okay si destul de interesant. Apoi vine dezastrul : Echipa Boom cu BitDefender. BitDefender nu are o vina, dar cand a zis pustoaica aia ca primul lucru pe care-l fac este un pop-up cu mesajul : Computerul tau este posibil infectat! M-am uitat 3 secunde prost de uimire si dupa am bufnit in ras. Femeie tocmai ai bagat o firma serioasa de securitate la un loc cu toate site-urile de "fisiuit", spam, "troiane", etc....

In rest toti au venit cu dam bloggerilor, dam bloggerilor!!! Serios? Si bloggerii vor? Oare ei vor? Oare Bobby Voicu doreste un caine sa-l ingrijeasca 2 saptamani?(abea scrie pe blog, ca nu prea are timp) Oare Zoso vrea sa-ti spun ca in timp ce el scrie pe blog, sparge seminte NutLine? Oare Bad Pitzi este gata de-o aparitie intr-un spot TV?

Alta chestie: Din 15 minute, vorbesti doar 1 minute despre on-line, iar cand vine vorba de masuratori, spui asa: Pai mijloacele clasice: Chestionar. New Media: Click-uri, Banere, Views, Trafic, link-uri, etc. Pai mai pasaricilor care sunteti voi, cum vine asta? Peste 80% din campania voastra are loc pe internet iar voi vorbiti doar 1 minut? UN AMARAT DE MINUT? La modul : A tragem un site, un blog si o comunitate plus un cont pe Twitter. Bagam niste mail-uri, adica spam si gata. Simplu, nu?

Eu zic asa: NutLine - Vorbeam cu Bendeac si-l punea sa-l faca pe Giovani(Faza de la sport ro) care-l scuipa pe unu cu seminte. Piersic a scuipat seminte ca dracii, HELLO!!!! MARGELATU!!!!!
Iar pe Zgonea cu logo-ul ala Z misto ziceam asa : Super-parlamentarul: Zgonea, Zgoneste Coruptia. Ceva exemple venite acum pe loc.

Concluzie: Nu aveti imaginatie, toata prezentarea voastra a fost un pomelnic insirat doar de dragul celor care dau note. Dragutele mele piarite, nu aveti o treaba. Daca acest patrat este alb, pai alb ramane, nu-i asa?
Intr-o campanie trebuie sa-ti folosesti creativitatea, trebuie sa te gandesti la traZnai, ESTI IN ROMANIA!!! De asta ai nevoie pentru a face o campanie auzita si retinuta! ex: RadioZu

Nu vreau comenturi gen: ai ceva cu evenimentul!? Nu, doamne fereste, evenimentul este super. Problema sunt oamenii care participa, total lipsiti de VIZIUNE, CREATIVITATE, SPONTANEITATE.

P.R.-ul in Romania are de suferit gen 30 de ani de acum incolo.

0 Comentarii:

Post a Comment