Sunday, July 31, 2011

Be the console

Nu inteleg de unde a plecat aceasta idee cu Nintendo a revolutionat piata. Am vazut pe radiolynx.ro o emisiune in care era invitat un nene care stia el ce spune dar mai dadea prin gropite, ma rog, sunt cratere dar fie.

Sa ne fie clara situatia:


Nintendo Wii a venit cu acest banal si rudimental sistem de a controla un pointer pe un ecran prin technologia infrarosu. Wii

Dupa, Sony au venit cu PS Move-ul lor. Ice con-ul ca sa zic asa. Are la baza acelasi principiu dar functioneaza de 10 mii de ori mai bine pt ca este prin Bluetooth 2.0


Microsoft avea o idee in cap, una mareata. Hai sa le dam viitorul. Viitorul asta a luat nastere prin anii 80 cand au inceput sa apara filmele cu Virtual Reality (VR) in care tu controlai un avatar intr-un spatiu virtual print-un set VR.  Singura lor problema a fost/este ca aceasta technologie este inca in dezvoltare. Nu a ajuns la un apogeu precum infrarosul sau bluetooth-ul. Aceasta technologie este la inceput de drum si se numeste Kinect, in opinia Microsoft-ului.

Acum sa imi spune acei domni it-isti de la RadioLynx. Ce legatura are un set de VR cu IR si BT ?

Nu doresc a intra in detalii technice pentru ca nu are rost. Dar in principiu Nintendo nu a revolutionat nimic. Pur si simplu avea o technologie care a ajuns la apogeu si a facut ceva. Sony a zis ca ei nu sunt mai prejos si au facut un upgrade la Wii mote-ul ala si au zis ca PS Move-ul lor este the shit.

Microsoft a luat o technologie experimentala care are nevoie de conditii ultra speciale pentru a functiona in parametrii normali si au dat o mica bucata din viitor.

In momentul de fata pot spune ca MS a revolutionat piata, iar.

0 Comentarii:

Post a Comment